9,3

Zwam bestrijding

SCHIMMELS & ZWAMMEN BESTRIJDING

Schimmel en Zwam kan zich snel uitbreiden als gevolg van vochtproblemen

Niemand zit te wachten op een zwam in huis! Zwammen hechten zich graag aan vochtig hout, uit dit hout haalt de zwam alle voedingsstoffen die het nodig heeft om verder te groeien. Met als gevolg dat de houten constructie en eventuele aangrenzende delen weggevreten kunnen worden door de zwam. Denk aan bijvoorbeeld uw mooie vloer, of de ondersteunende balken in de kruipruimte.

Voor het ontstaan van schimmel en/of zwam zijn er 3 zaken van wezenlijk belang, waarbij vocht de belangrijkste factor in het geheel is. Zonder vocht kan een schimmel of zwam niet zomaar ontstaan. We komen dan ook schimmels en zwammen tegen in vochtige ruimtes met een slechte isolatie en/of ventilatie. Als gevolg van lekkages kunnen er ook gemakkelijk schimmels en zwammen ontstaan. De schimmels kunnen weer zorgen voor bijvoorbeeld de huiszwam of de kelderzwam.

Wilt u graag meer weten over schimmel en/of zwam bestrijding? Bel dan eens vrijblijvend met de Houtworm Specialist.

Professionele zwam bestrijding

Bij het bestrijden van schimmels en zwammen komt zeer veel kennis en expertise kijken. Niet alleen moet namelijk de schimmel aangepakt worden maar ook het vochtprobleem. Bij een verkeerde werkwijze zal de schimmel en de zwam snel weer terug zijn. Laat daarom uw schimmel en zwam probleem bestrijden door de experts van de Houtworm Specialist. Dankzij onze ervaring, kennis en expertise lossen wij uw probleem snel op.


Schimmel is de eerste aanwijzing dat er iets niet helemaal in orde is
Pak vocht problemen op tijd aan, voordat er een schimmel kan ontstaan


Kosten zwam bestrijding

Als u een zwam heeft ontdekt in huis wilt u direct weten wat dit gaat kosten. De kosten van zwam bestrijding en schimmelbestrijding zijn met name afhankelijk van een 4 tal factoren:
1. De ernst en de omvang van de besmetting
2. De tijd die noodzakelijk gaat zijn voor juiste inspectie en bestrijding van de schimmel en zwam
3. De bestrijdingsmethode, de benodigde materialen
4. De benodigde preventieve maatregelen

Waarom zou ik zwam laten bestrijden?

Schimmels en zwammen houden van een vochtige omgeving, en vinden dit de ideale omgeving om tot volledige ontwikkeling te komen. Vochtig hout is met name een ideale ontwikkelingsbodem. De schimmels en zwammen hechten zich vast aan het hout en zullen de constructie gebruiken als voeding. Hierbij verzwakken zij de constructie steeds verder omdat het cellulose in het hout wordt verteerd, en hiermee de verbindingen tussen de vezels worden vernietigd. Een huiszwam kan binnen een half jaar ruim 50% van de draagkracht van een vloer reduceren. Helaas groeit een zwam niet alleen op hout, maar kunnen zij zich ook verspreiden op muren en zelfs door muren heen. Een kleine zwam kan dan ook voor behoorlijk wat schade zorgen. 

Schimmel kan duiden op grotere problemen

Heeft u schimmel of zwam aangetroffen in uw huis? Wacht dan niet te lang en neem contact op met de experts van de Houtworm Specialist. Wij helpen u graag!

Uw specialist voor detectie en bestrijding van houtworm

Zwam in huis? Wat nu

Bij zwam bestrijding is het essentieel om de juiste werkwijze te hanteren en niet zelf te gaan klussen zonder dat u weet wat te doen. De juiste werkwijze begint altijd met een goede inspectie, eerst goed in kaart brengen wat er exact aan de hand is. En uiteraard wat de mogelijke oorzaak is van het probleem. Op basis van de inspectie kan vervolgens het juiste plan worden opgesteld en met u worden besproken. Tijdens zo'n gesprek kan er duidelijk gemaakt worden wat er allemaal noodzakelijk is, om tot een oplossing voor uw probleem te komen. Tenslotte wilt u uw probleem op de juiste manier hebben verholpen.

Niet iedere situatie is hetzelfde. Laat altijd een inspectie uitvoeren voor een duidelijke prijsopgave voor schimmel en zwam bestrijding

Werkwijze zwam bestrijding

Zwam bestrijding begint altijd op dezelfde wijze na een inspectie. Namelijk het verwijderen van alle door zwam en schimmel aangetaste delen. Hierbij wordt niet alleen het zichtbare gedeelte gesaneerd, maar ook aangrenzende delen om zo alles op de juiste wijze schoon te maken. Er mag geen enkel klein deel met schimmel of zwam achterblijven.

In het geval van een kuipruimte moet vaak ook het zand worden gesaneerd en vervangen. Delen van de muren zullen vervolgens worden schoongebrand met een speciale brander en voegen moeten eventueel uitgekrabd worden. Na deze werkzaamheden kan er behandeld worden met een zwambestrijdingsmiddel. In zeer ernstige gevallen zijn we ook genoodzaakt om muren te injecteren met ditzelfde middel. Hierbij worden injectiegaten in de muurdelen gemaakt. 

Wilt u graag meer weten over onze werkwijze?

Hoe herkent u zwam?

Er hangt al een tijdje een muffe lucht in huis, en u merkt dat uw muur wellicht een beetje verkleurd is. Of u ziet zelfs al wat schimmel zitten op de muur.  Zwammen hebben zeer veel verschillende vruchtlichamen en deze herkent u over het algemeen direct. We hebben het dan niet zo zeer over paddenstoelen, maar met name over de bruine vruchtlichamen van bijvoorbeeld de huiszwam. Vaak komt een schimmel of een zwam naar voren tijdens een bouwkundig onderzoek of als u een keertje in de kruipruimte kijkt. Met name vochtige en slecht geventileerde ruimtes kunt u nog weleens een zwam tegen komen.

Een zwam kan niet ontstaan zonder dat er eerst een schimmel is ontstaan. Dus laat op tijd inspecteren en de schimmel behandelen om erger te voorkomen. Een schimmel aantasting is vaak een stuk makkelijk en daardoor een stuk goedkoper te verhelpen. Laat de schimmel dus geen zwam worden.

Schimmel en zwam als gevolg van vocht problemen

Meer dan eens begint een schimmel probleem als gevolg van een lekkage of slechte isolatie. Ook slechte isolatie kan leiden tot een ernstig probleem. Als er namelijk verkeerde isolatie is aangebracht kan er bijvoorbeeld condens ontstaan. Deze condens hout het hout vochtig, en creëert hiermee een ideale voedingsbodem voor schimmels en zwammen. Laat je altijd goed adviseren over isolatie, ventilatie en preventieve maatregelen. Voorkom schimmel en daarmee ook ernstigere problemen zoals de huiszwam.

Wilt u graag wat meer informatie, neem dan contact op.

Professionele bestrijding van schimmel en zwam

Schakel altijd een professioneel bedrijf in voor zwam bestrijding. Als u zelf aan de slag gaat met een middel uit de winkel, dan is de kans bijzonder klein dat dit ook daadwerkelijk effect heeft. Er komt namelijk wel iets meer kijken bij een schimmel en zwam bestrijding dan enkel een middeltje spuiten. Als professionele bestrijders hebben wij die middelen, kennis en ervaring in huis om u op de juiste wijze te helpen. Dankzij het gebruik van de nieuwste technieken, en de beste middelen kunnen onze specialisten snel en effectief uw zwam en schimmel bestrijden. Dit doen wij voor de scherpste tarieven mogelijk zodat de kosten voor u laag blijven. Meer weten? Neem dan vandaag nog contact met ons op met al uw vragen.  

Neem nu contact op voor een inspectie

CONTACT

Neem vandaag nog contact op via telefoonnummer: 085 303 1072
of laat uzelf terugbellen door een van onze gecertificeerde bestrijdingstechnici.

Bel mij terug

Beoordeling door klanten

357 beoordelingen bij KlantenVertellen.
100% beveelt ons aan!
9,3

Over ons