9,3

Snel Boktor Bestrijden

BOKTOR BESTRIJDEN

Wanneer we spreken over boktor in hout, dan hebben we het eigenlijk over de larven van de boktor. Boktorren zijn houtborende insecten en de veelvoorkomende Huisboktor behoort tot de zogenoemde drooghoutboorders. Schade die door de larven kan worden toegebracht aan uw houtenconstructie kan men wel enorm noemen. Geef boktor dan ook geen kans in uw woning of bedrijfspand, maar ga ook niet zelf proberen te bestrijden. Voor een effectieve boktorbestrijding kunt u bellen met de houtworm-specialist.

Leefomgeving van boktor

De larven van de huisboktor leven graag in hout. De Huisboktor is een drooghoutboorder en zit dan dus ook graag in droog hout. Verder heeft de boktorlarve een lichte voorkeur voor naaldhout, zoals grenen en vuren. Maar denk niet dat ze uw eikenbalken met rust laten. Een boktorlarve is samen met zijn familie in staat complete houten constructies volledig te vernielen. Dus uw woning, bedrijfspand zijn niet veilig noch uw meubels zijn veilig voor deze veelvraat.

boktor bestrijden

Een volwassen boktor legt haar eitjes over het algemeen op het hout waar ze zelf is geboren. De huisboktor is dus een houtaantaster die zeer lokaal zijn schade toebrengt, in tegenstelling tot houtworm. Toch raden wij aan om al uw hout te laten inspecteren, en eventueel te laten behandelen. U weet nooit waar ze allemaal nog meer hun vraatzucht aan het botvieren zijn.

Professionele Boktorbestrijding inschakelen

Als u de strijd aangaat met boktor, dan raden we u aan om hier altijd een professioneel bedrijf voor in te schakelen. De houtworm specialist staat binnen 24 uur voor u klaar. We rekenen hier altijd een laag tarief voor, waarbij geen voorrijkosten worden gerekend.

Hoeveel kost boktor laten bestrijden?

De actieve boktorlarve moet zo snel als mogelijk op non actief worden gesteld, voordat het te laat is. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden of kosten, of als u vragen heeft over wat wij voor u kunnen betekenen. Wij komen bij u een gratis inspectie uitvoeren, zodat wij kunnen bepalen wat aangetast is en behandeld dient te worden en uiteraard wat u dit zou gaan kosten. Kiest u er voor om ons uw boktor probleem te laten bestrijden, krijgt u van ons tot wel 10 jaar garantie.

Neem nu contact op voor een inspectie

Uw specialist voor detectie en bestrijding van houtworm

 

Hoe ziet een boktor eruit?

Een volwassen Huisboktor beschikt over een langwerpig lichaam met bijna sprieten als poten. Ze zijn donkerbruin tot zwart gekleurd en hebben zeer sterk ontwikkelde kaken.

De boktor is soms wel tien tot vijfentwintig millimeter lang. De larven van een boktor zijn eerst witachtig van kleur. Vlak voordat ze gaan verpoppen zijn de larven ongeveer drie centimeter lang en zien er dik en bijna rupsachtig uit. Ze hebben dan tevens een duidelijke, bruine kop.

Hoe lang leeft een boktor?

Een volwassen huisboktor leeft tot maar twee weken. In deze korte tijd legt het boktor vrouwtje tegen de tweehonderd eitjes op uw hout. De larven boren zich direct na uit het ei kruipen in uw hout. Daar eten ze uw hout op door middel van het boren van lange gangenstelsels. Het duurt tussen de zes en tien jaar tot de boktorlarve volgroeid is en zich gaat verpoppen. In het hout zelf maken zij ook hun cocon. Als de boktor volwassen is geworden knaagt deze zich weer een weg naar buiten. Deze uitvliegopening is over het algemeen ovaal en tot wel een centimeter groot.

Meest voorkomende soorten boktor

In Nederland komt vooral de huisboktor in uw woning voor. Voor onze huizen en andere gebouwen vormt de huisboktor dan ook een serieus gevaar. Er komen vele soorten boktor voor in Nederland, de meeste boktorsoorten zijn echter nathoutboorders en hoeven we niet te vrezen. Verder zijn er nog een paar soorten boktor, zoals de veranderlijke boktor die hun eitjes in openhaardhout deponeren. Deze soorten zullen in het bewerkte hout van onze woning over het algemeen niet overleven.

Bij schade door boktor belt u de Houtworm-Specialist

CONTACT

Neem vandaag nog contact op via telefoonnummer: 085 303 1072
of laat uzelf terugbellen door een van onze gecertificeerde bestrijdingstechnici.

Bel mij terug

Beoordeling door klanten

357 beoordelingen bij KlantenVertellen.
100% beveelt ons aan!
9,3

Over ons