Last van houtworm?
Bel nu voor gratis inspectie

10 jaar garantie op houtwormbestrijding

Last van Boktor?
Bel 013-7610160

Houtworm bestrijden

Houtwormen bestrijden met de houtworm specialist

Heeft u een huis waar een houten constructie bij is gebruikt? Dan is de kans aanwezig dat u ooit in uw leven te maken krijgt met houtworm. Zeker als het vochtig of schimmelig is bij de constructie, zal de houtworm uw dak wel weten te vinden. Houtwormen zijn namelijk vooral gek op hout dat iets zachter is en waar ze lekker makkelijk doorheen kunnen knagen. Als u ziet dat u last heeft van houtwormen, dan raden wij u aan om hier zo snel mogelijk actie tegen te ondernemen. Houtworm bestrijden is belangrijk, aangezien dit insect grote schade aan kan richten aan uw huis. Dat kan op den duur zelfs een gevaarlijke situatie als gevolg hebben.

Professionele houtwormbestrijding inschakelen

Als u de strijd aangaat met houtwormen, dan raden we u aan om hier altijd een professioneel bedrijf voor in te schakelen. De houtworm specialist staat binnen 24 uur voor u klaar. We rekenen hier altijd een laag tarief voor, waarbij geen voorrijkosten worden gerekend. Neem dan ook even contact met ons op via telefoonnummer 013-7610160 of laat uw telefoonnummer achter zodat wij u terug kunnen bellen.

 

De kosten van houtwormbestrijding

Die actieve houtworm moet zo snel mogelijk op non actief worden gesteld, voordat het te laat is. Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden of kosten, of als u vragen heeft over wat wij voor u kunnen betekenen. Wij rekenen slechts 11 euro per m2 inclusief btw. Wij geven u 10 jaar garantie op een bestrijding, u krijgt hier ook een certificaat voor.

 

Neem nu contact op voor een gratis inspectie

 

Preventief houtworm behandelen

Als u veel hout in uw huis heeft, raden wij u aan om dit preventief te laten behandelen. U krijgt dan ook de 5 jaar garantie op het insectvrij blijven van uw hout. In de regel blijft onze behandeling echter nog veel langer werken. Zo weet u zeker dat uw woning of bedrijfspand vrij blijft van niet alleen houtworm, maar ook boktor en spinhoutkever. Neem contact met ons op via 013-7610160 voor meer informatie of het maken van een afspraak.

 

Wat is houtworm?

Als mensen het hebben over houtworm hebben zet eigenlijk over een insectenlarve die in hout leeft en zich ook met dit materiaal voedt. Technisch gezien zijn het larven van verschillende soorten kevers, met name de gewone houtwormkever treffen wij aan in gebouwen. Deze insecten leggen hun eitjes in spleten, kieren of scheuren van uw hout. De larven komen uit de eitjes gekropen en dan beginnen zij in het hout gangen te maken. Doordat de houtworm zich ongeveer 2 tot 3 jaar met het hout blijft voeden zal een aangetast stuk hout vaak meerdere generaties houtwormen bevatten. Zonder bestrijding van dit ongedierte zal het probleem dan ook steeds erger worden en daardoor is onherstelbare schade zeker mogelijk. Nadat de houtworm zich heeft volgevreten zal deze zich gaan verpoppen aan de oppervlakte van het hout. Uit de cocon zal een kever komen die zich uit het hout zal knagen en dan het hout uit zal vliegen. Hierdoor ontstaan dan ook de herkenbare uitvliegopeningen. Heeft u uitvliegopeningen, oftewel kleine gaatjes in het hout aangetroffen? Bel dan direct de houtworm specialist via 013-7610160, wij komen dan bij u langs voor een gratis inspectie. 

 

Hoe herkent u houtworm?

Het is belangrijk om te weten hoe u houtworm kan herkennen. Door de aanwezigheid van houtworm in een vroeg stadium vast te stellen kunt u voorkomen dat er onherstelbare schade aan uw houten constructie wordt aangericht. Een kenmerk dat vaak als eerste zal worden gezien is het zeer fijne zaagsel op de grond onder een houten object. Dit zeer fijne zaagsel noemen wij ook wel boormeel. Wanneer u dit boormeel op de vloer ziet liggen dan is dit een duidelijk signaal dat er houtwormen in het hout aanwezig zijn. Vaak wordt houtworm herkent aan kleine gaatjes in het hout. Dit zijn de uitvliegopeningen voor de houtwormkevers. Houtwormen zijn immers larven van de houtwormkever.

 

Bij houtwormen, bel de Houtworm Specialist

"Ongediertebestrijder kwam dezelfde dag nog langs en gaf eerlijk en duidelijk advies. Top service!"

Franka

"Goede communicatie duidelijke uitleg en super service! Heel vriendelijk en beleefd."

P

"Op zondag gebeld ,netjes te woord gestaan. Omdat ik op maandag zelf niet kon , is hij op dinsdag langs gekomen. Goede uitleg gekregen."

Jacqueline