de Houtworm

Wormen….. Je hebt ze in vele soorten en maten, grote wormen, kleine wormen, gele en rode. Wij gaan het nu hebben over een heel specifieke worm; de Houtworm. Houtwormen zijn veelbesproken en zijn misschien wel de grootste bedreiging van uw prachtige houtwerk. Dit insect is heel populair! Er zijn talloze bedrijven gespecialiseerd in het verdelgen en bestrijden van deze beestjes. Wij van de Houtworm specialist zijn daarin niet anders.

Houtworm is slechts een verzamelnaam

De term Houtworm is slechts een verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven maar vooral van de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje (Anobium punctatum).
De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, (Xestobium rufovillosum) wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke soort die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor (Hylotrupes bajulus), maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld. Boktorren staan er om bekend over het algemeen wat radicaler te werken en graven hele sleuven in het hout, waar de houtworm alleen maar gaatjes knaagt.

Schakel een specialist in

Wat houdt het in als er houtwormen in uw houtwerk zitten en hoe komt u er achter of dit zo is?
In het voorjaar worden deze beestjes actief en begint de zogenoemde uitvlieg periode. Als de gaatjes in het hout licht van kleur zijn of u vindt wat boorsel (zaagsel) dan kan dit duiden op actieve houtwormen. Als ze inderdaad hun intrek in uw woning hebben genomen, dan kunt u maar beter actie ondernemen. Op zich is het niet ingewikkeld, u belt een bestrijdingsbedrijf zoals de Houtworm specialist, en zij gaan voor u aan de slag.

 

Zoek een van onze houtadviseurs bij u in de regio

Wij helpen u graag met houtwormbestrijding

Reacties

Reageer